Spänningsfrigörande Abdominal Massage (Chi Nei Tsang)

Magområdet utgör centrum för många vitala funktioner och spelar en viktig roll

för vår hälsa och välbefinnande. Stress, överansträngning, bristfällig kosthållning,

alkohol, mediciner samt negativa upplevelser och känslor (ilska, rädsla, oro och

depressionstillstånd) skapar energiblockeringar som stör de vitala funktionerna.

Alla har vi nog upplevt hur stress och oro kan sätta sig i magen ´som en knut´

och ge matsmältningsproblem, illamående och smärta. Våra större organ

(ex. lever, hjärta, magsäck, tarmsystem) håller ofta fysiska och känslomässiga

inlagrade spänningar och blockeringar som i längden kan ge upphov till problem

och sjukdom. Chi Nei Tsang är en varsamt djupgående terapeutisk massage som

innebär en mild, mjuk och djup behandling av bukområdet för att avgifta, stimulera

och vitalisera de inre organen att fungera mer effektivt samt lösgöra inlagrade

spänningar.  Chi Nei Tsang betyder bokstavligen ´bearbetning och transformation

av de inre organens energi´och har en verkan på organ/bindväv/senor/muskler

i bukområdet och de stora cirkulationssystemen i kroppen

(andning, kärlsystem, lymfsystem, nervsystem) samt centrala akupunkturlinjer.


  • Stimulerar, avgiftar och renar inre organ
  • Förbättrar tarmtömning, motverkar förstoppning
  • Stimulerar lymf- och cirkulationssystem
  • Stärker immunförsvaret
  • Möjliggör att släppa på spänningar i ryggraden, främst ländryggen
  • Möjliggör att frigöra fysiska, känslomässiga och energimässiga blockeringar


Massagen ges med ekologisk varm olja, du ligger på en tjock madrass på golvet med kläder på. Eftersom även benen och bäckenet omfattas av massagen, och magområdet blottas, så bär gärna tunnare, mjuka, följsamma kläder så det inte känns knöligt att ligga på nedvikta/uppvikta kläder (mjukt underställ fungerar bra). Sessionen inleds med ett kort samtal som förberedelse för oss båda och efteråt ges tid för frågor, reflektioner och lite information. 


Några klienters reflektioner:

Tack Anna för en väldigt behaglig massage! Jag kände mig verkligen avspänd i hela nervsystemet efter massagen. Det var som om hela hjärnan slappnade av, tankarna blev lugnare och mer fokuserade och känslan av närvaro i kroppen ökade. Sömnen som är mitt stora problemområde har också påverkats av massagen (har tagit några behandlingar); kvaliteten på sömnen har förbättrats så att jag känner mig lite mer utvilad när jag kliver ur sängen på morgnarna. Jag brukar ha en tendens att känna mig spänd i magen när jag blir stressad, men har inte känt av detta i någon nämnvärd omfattning sedan massagen. (Emma)


Tack Anna för en underbar, fantastisk och mycket 'annorlunda' massage! Du behövde bara lägga dina händer på mig så kände jag mig genast lugn och trygg, så avslappnad och prioriterad. Jag upplever dig väldigt varm och kärleksfull, och så fylld av respekt för både det arbete du utför och för mig som människa. Det var mycket som hände i kroppen, det kändes som du fick igång kroppen min och det blev ett varmt flöde i hela kroppen, och det kändes efteråt som jag fått en 'helkroppsmassage'! Men även sinnet blev påverkat, det känns som att jag har fått ett lite renare och klarare sinne, och känner mer vad jag vill med mitt liv! Kram! (Mona)


Det var speciellt att bli masserad på magen och fascinerande att muskulaturen i magen påverkar spänningar i nacke och rygg. Under  massagen  släppte en del spänningar ex. i ländryggen där jag haft långvarig smärta. Massagen släppte även på mentala spänningar. Dina händer känns bestämda och kärleksfulla, vilket i kombination med ditt lättsamma sätt skapar trygghet och avslappning. Jag kan varmt rekommendera dig och denna form av massage. (Cissi)


En fantastiskt härlig upplevelse, tankar och känslor virvlar omkring och det känns ganska likt upplevelsen i Yoga Nidra meditationen, sinnet får tillfälle att fixa sig själv medan jag lagas. Det är häftigt att ha dig i synk med mig och reaktioner i kroppen, det är vilsamt och energigivande, och min ländrygg gör inte lika ont som innan massagen. (Joel)


Tack för en fantastiskt skön och välgörande massage. Jag var så avslappnad att jag stundvis somnade under behandlingen. Ditt vänliga bemötande och varma omhändertagande gjorde att jag kände mig trygg och kunde slappna av. Efteråt kände jag mig väldigt avslappnad och grundad, varm i kroppen - en känsla som höll i sig kommande dagar. Jag vill verkligen rekommendera massagen till alla och ser fram emot kommande behandlingar! (Susanne)


När jag kom till Anna för denna för mig okända massage kunde jag snabbt slappna av. Anna kändes väldigt närvarande och inkännande och behandlade områden på magen som aldrig blivit behandlade vid klassisk massage. Massagen upplevdes väldigt djupgående. Jag gick därifrån med ett välbefinnande och en positiv känsla och det blir nu spännande att på längre sikt se vad Annas massage förde med sig. (Birgitta)


Anna ger en väldigt professionell massage med varm olja som känns mjuk, vårdande och mycket avkopplande - släpper på spänningar i magtrakten och påverkar kroppen och sinnet. Ett tillfälle till ren djupavslappning och  djupare avspänning. (Maria)


Jag har under många år tryckt undan känslor och inte lyssnat på kroppens signaler. Dessa spänningar har satt sig i musklerna kring magen. Massagen som Anna ger går djupt in i dessa spänningar och frigör de blockeringar som finns där.  Massagen är ett djupt samspel mellan mig och Anna på både fysisk, psykisk och själslig nivå. Det känns som att jag lämnar den rumsliga världen och befinner mig tillfälligt på en andlig plats. Jag har fått tillbaka mycket av min tidigare ork och känner mera livsenergi. Jag är tacksam för att Anna på ett lugnt och tålmodigt sätt tillhandahållit en massage som riktar sig direkt till mina problemområden. (Oskar)


Annas värme och otroliga inkännande som massör fick mig att känna mig trygg och slappna av. "Magmassage" är en annorlunda massage som gav mig avslappning och jag hamnade snabbt i ett meditativt tillstånd. Efteråt infann sig ett lugn som höll i sig flera dagar efteråt. (Susanne)


Tack för behandlingen! Man möts av en stor generositet och värme av dig. Du lyssnar in till de behov jag har. Under behandlingen har du en full närvaro och fokus. Det som tilltalar mig med behandlingen är att den är mjuk och ändå kraftfull, växlingen mellan mjukt och fysisk. (Anders)


Anna är varm, välkomnande, respektfull. Jobbade professionellt. Under massagen blev jag uppmärksam på mina "ömma punkter" i magen och hur intimt de var kopplade till mina smärtor i ryggslut, höft och knä. Har fortfarande problem men det har minskat, och känns som att besvären avtagit lite. (Ylva)


Jag upplevde massagen som en fantastiskt fridsam stund och önskade där jag låg att den aldrig skulle ta slut. Direkt jag la mig på madrassen kände jag mig avslappnad. Anna, med ditt lugna, förtroendeingivande och tillitsfulla sätt att vara, gjorde det naturligt för mig att bara vila i nuet och successivt gå djupare in i avslappning. Dina händer upplevde jag som inkännande och behagliga. Det är märkligt att en så mjuk massage där bara magen berörs är så kraftfull för hela kroppen. Jag som lever med daglig smärta kunde under massagen känna av mina ömma punkter i axel, rygg och knä men det mest märkliga var  att jag efter massagen kände hur det 'jobbade' i hela kroppen - en behaglig känsla. Och på vägen hem i bilen slog det mig att jag var så avspänd i kors-/ländryggen och att det inte smärtade som det alltid brukar göra. (Margareta)


Tack för behandlingen, jag har sovit bra inatt. Det stora som jag känner idag efteråt är att imorse tömde  jag tarmen lätt, vilket jag inte kan göra varje dag. Jag känner mig lätt i kroppen, tillfreds i sinnet och att jag inte varit småsugen på att småäta mellan måltiderna. (Annica)


Tack  Anna, du genomför behandlingen på ett behagligt sätt, handlaget är mjukt men fast på samma gång. Ganska tidigt under behandlingen kände jag hur energin började flöda i kroppen på ett behagligt sätt, i synnerhet mot ländryggen och bäckenet där jag till och från upplever problem, jag blev varm. Jag kunde också ett par gånger höra hur det knäppte till lite i bröstryggen och ländryggen som om blockeringar släppte. En bit in i behandlingen poppade det upp några händelser som jag hade förträngt, nu bemötte och förstod jag dem. Mot slutet av behandlingen (som inte kändes ha pågått mer än 45 min) var jag väldigt, väldigt avslappnad. Mina tankar var helt fyllda av - ingenting. Jag kände mig bara helt lugn. Det var en behaglig upplevelse du bjöd på Anna. (Caisa)


Magmassagen var mycket behaglig och fick mig att bli totalt avslappnad i stort sett omedelbart. Efteråt kände jag ett lugn i kroppen och sov en väldigt god nattsömn, vilket jag inte alltid gör. (Elin)